Meeprofiteren

Vattenfall hecht veel waarde aan betrokkenheid van de omgeving bij het windpark. Daarom profiteren omwonenden mee van de opbrengst van het windpark. 

Lokale, duurzame projecten 

Jaarlijks stort Vattenfall per Megawattuur (MWh) een bedrag in een windfonds. Er is €0,50 per MWh beschikbaar voor projecten in Klundert en €0,40 per MWh voor projecten in de gemeente Moerdijk. Stichting Energietransitie Moerdijk (STEM) beheert het Windfonds. De opbrengst wordt door het Windfonds geïnvesteerd in projecten die de (lokale) energietransitie versnellen en aanjagen, waarvan inwoners van Klundert financieel kunnen profiteren.  

Vattenfall en de gemeente werken samen met STEM, Stadstafel Klundert, Port of Moerdijk om een zonnepark of andere alternatieven te realiseren. De gemeente Moerdijk zoekt hiervoor een geschikte locatie. Vattenfall levert een substantiële financiële bijdrage aan het ontwikkelen van een lokaal project van STEM.  Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.