Nieuws

Raad van State neemt positief besluit

Windpark Moerdijk

Nuon krijgt groen licht van de Raad van State voor de bouw van het windpark bij industrieterrein Moerdijk. De Raad van State stelt dat effecten (geluid, slagschaduw, trillingen) van het windpark niet of nauwelijks optreden op woningen in Klundert. 

Volgens de Raad van State wonen de inwoners te ver weg van het windpark. Hierdoor ondervinden bewoners van Klundert nauwelijks overlast van de 7 windmolens. Ook is het proces volgens de officiële regels verlopen.

Start van de bouw in 2019

Nuon is gestart met de aanbesteding. In de zomer van 2018 maken we bekend welke aannemers het windpark mogen bouwen. De bouw start begin 2019.

Zonnepark

Bij het windpark komt ook een zonnepark. Een veld met zonnepanelen waar inwoners uit gemeente Moerdijk in mogen investeren.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het windpark en de werkzaamheden die binnenkort starten? Meld je dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Lees het volledige besluit van de Raad van State.


Foto-impressie opening Moerdijk

Op donderdag 24 maart is Windpark Industrieterrein Moerdijk officieel geopend. De opening werd verricht door Ruben Lindenburg, bouwdirecteur...

Windpark Industrieterrein Moerdijk geopend

Vattenfall heeft samen met de gemeente Moerdijk Windpark Industrieterrein Moerdijk geopend. De afgelopen drie jaar bouwde het energiebedrijf...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.