Nieuws

Aangepaste planning Windpark Industrieterrein Moerdijk

Windmolens

De voorbereidingen voor Windpark Industrieterrein Moerdijk zijn in een vergevorderd stadium. Inmiddels zijn de funderingen van de windmolens gereed. Eind januari plaatsen we het transformatorstation en over zes maanden worden de windmolens voor Windpark Industrieterrein Moerdijk geleverd. De levering van de kabels en de onderdelen van windmolens hadden we eerder verwacht, dus loopt de planning van het project uit. In dit bericht zetten we de komende bouwactiviteiten en de nieuwe planning voor je op een rij.

Eind januari: aansluiting op transformatorstation

Eind januari 2020 plaatsen we het transformatorstation. Een kabel transporteert de door de turbine opgewekte stroom naar het transformatorstation van het windpark. Het transformatorstation verhoogt vervolgens de spanning om de energie zo goed mogelijk te kunnen transporteren naar het hoogspanningsstation van Tennet in Moerdijk. Van daaruit wordt de stroom aan het elektriciteitsnet geleverd.

In april: bekabeling van het park

In het voorjaar beginnen we met de kabels, zodat de stroom die straks opgewekt wordt van de windmolens naar het transformatorstation getransporteerd kan worden. We starten in april 2020 met de voorbereidende werkzaamheden voor de bekabeling, denk aan het uitzetten van het tracé en wegkruisingen. In mei verrichten we de graafwerkzaamheden en gaan we de kabels daadwerkelijk aanleggen.

In de zomer: transport van onderdelen

De onderdelen voor de windmolens komen per schip naar Nederland. Nordex levert de onderdelen voor de zeven windmolens. Aanvankelijk zouden de windmolens eind dit jaar in Moerdijk aankomen, dat wordt nu volgend jaar zomer. Zodra de zeven molens geleverd zijn gaan we in juli en augustus 2020 aan de slag met het opbouwen.  

Bouwkantoor van maart t/m juni gesloten

Het bouwkantoor aan de Kwartelweg is tot en met maart bemand. Daarna sluiten we het kantoor omdat er in die periode geen werkzaamheden worden uitgevoerd. Waar we ons bouwkantoor volgend jaar openen is nog niet bekend. Vanaf juli zijn we weer aan het werk op de bouwplaats. Heb je in de tussentijd vragen? Dan kun je deze stellen via het contactformulier op de website.


Foto-impressie opening Moerdijk

Op donderdag 24 maart is Windpark Industrieterrein Moerdijk officieel geopend. De opening werd verricht door Ruben Lindenburg, bouwdirecteur...

Windpark Industrieterrein Moerdijk geopend

Vattenfall heeft samen met de gemeente Moerdijk Windpark Industrieterrein Moerdijk geopend. De afgelopen drie jaar bouwde het energiebedrijf...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.