Nieuws

Herstart werkzaamheden

Windmolens

In de afgelopen winterperiode lagen de werkzaamheden voor Windpark Industrieterrein Moerdijk even stil. Inmiddels kunnen we weer een aantal werkzaamheden oppakken, zodat we klaar zijn met de voorbereidingen als straks de onderdelen van de windmolens geleverd worden. Deze week sluit Enexis het ‘customer switch station’ aan.

Herstart van de werkzaamheden

De tijdelijke stop van de werkzaamheden had onder andere te maken met de levering van kabels en onderdelen van de windmolens. Deze levering was later dan verwacht waardoor de planning van het project uitloopt. Nu gaan we aan de slag om alles voor te bereiden op de komst van de windmolens; deze arriveren in de zomer. 

Aansluiting door Enexis 

In week 16 gaat Enexis aan de slag met de aansluiting van het ‘customer switch station’. Dit is een speciaal station voor de stroom van Windpark Industrieterrein Moerdijk en komt in de buurt van de rotonde Westelijke en Zuidelijke Randweg. Dit station zet de spanning om, zodat we de elektriciteit direct aan het hoogspanningsnet kunnen leveren. 

Bekabeling van het park

Wanneer het ‘customer switch station’ aangesloten is, kunnen we verder met de bekabeling van het park. In mei/juni starten we met graafwerkzaamheden en het aanleggen van de kabels naar het station. Wanneer Windpark Industrieterrein Moerdijk volledig operationeel is, leveren we een energieproductie die overeenkomt met het jaarlijks verbruik van ruim 20.000 Nederlandse huishoudens.  


Foto-impressie opening Moerdijk

Op donderdag 24 maart is Windpark Industrieterrein Moerdijk officieel geopend. De opening werd verricht door Ruben Lindenburg, bouwdirecteur...

Windpark Industrieterrein Moerdijk geopend

Vattenfall heeft samen met de gemeente Moerdijk Windpark Industrieterrein Moerdijk geopend. De afgelopen drie jaar bouwde het energiebedrijf...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.