Nieuws

Werkzaamheden tweede windmolen

Half september is de eerste windmolen van Windpark Industrieterrein Moerdijk gehesen. Inmiddels hebben we onze werkzaamheden verplaatst naar de tweede locatie, nabij de rotonde van de Zuidelijke Randweg en de Westelijke randweg.

Werkzaamheden nabij de rotonde

Afgelopen dagen heeft het hard gewaaid en dit zal ook nog wel even zo blijven. Daardoor duurt het monteren van de tweede windturbine langer dan we gedacht hadden. We hopen de werkzaamheden bij de rotonde van de Zuidelijke Randweg en Westelijke Randweg op vrijdag 9 oktober af te ronden. Om zo veel mogelijk gebruik te maken van de weersomstandigheden beginnen we in de avond van donderdag op vrijdag al om 21:00 uur met de werkzaamheden in plaats de gebruikelijke 22:00 uur.

Door naar de derde windmolen

Wanneer de tweede windmolen staat, gaan we door naar de derde windmolen. Dit is de eerste locatie aan de Westelijke Randweg, gezien vanaf de rotonde. Wanneer we starten met het hijsen van windmolenonderdelen, zullen we de wegen ’s nachts afsluiten. Tussen het hijsen door zullen we af en toe vrachtwagens doorlaten. Het autoverkeer wordt gedurende die periode omgeleid.

Update:

Door de harde wind zijn deze werkzaamheden uitgelopen naar begin november. Er wordt met name in de avond gewerkt en de weg zal niet continu worden afgesloten.


Foto-impressie opening Moerdijk

Op donderdag 24 maart is Windpark Industrieterrein Moerdijk officieel geopend. De opening werd verricht door Ruben Lindenburg, bouwdirecteur...

Windpark Industrieterrein Moerdijk geopend

Vattenfall heeft samen met de gemeente Moerdijk Windpark Industrieterrein Moerdijk geopend. De afgelopen drie jaar bouwde het energiebedrijf...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.