Nieuws

Eerste groene stroom

Nu alle windmolens overeind staan en voorzien zijn van besturingssystemen, kabels en andere apparatuur, kan de testperiode beginnen. De afgelopen periode hebben de windmolens al een uitgebreide inbedrijfstelling ondergaan. Vorige week was het zo ver! De eerste windmolens zijn gaan draaien. In deze fase produceren de windmolens al energie, maar nog niet allemaal op volle capaciteit. De reden hiervoor is dat we langzaam overschakelen naar volledige productie. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden. 
 
De groene stroom die de windmolens opwekken tijdens het proefdraaien wordt direct aan het net geleverd. Iedere windmolen moet minimaal tien dagen onafgebroken draaien zonder storingen. Tijdens de test houdt turbineleverancier Nordex de windmolens goed in de gaten. Als alles goed gaat, moeten alle windmolens samen ook nog eens vijf dagen onafgebroken draaien.

Hieronder ziet u enkele foto’s van het terrein van het windpark:


Foto-impressie opening Moerdijk

Op donderdag 24 maart is Windpark Industrieterrein Moerdijk officieel geopend. De opening werd verricht door Ruben Lindenburg, bouwdirecteur...

Windpark Industrieterrein Moerdijk geopend

Vattenfall heeft samen met de gemeente Moerdijk Windpark Industrieterrein Moerdijk geopend. De afgelopen drie jaar bouwde het energiebedrijf...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.