Nieuws

Testen van windmolens in volle gang

Alle windmolens van Windpark Industrieterrein Moerdijk zijn inmiddels geïnstalleerd. Een maand geleden zijn we gestart met het testen van de zeven turbines. Dat duurt wat langer dan gedacht.

In de testperiode produceren de windmolens die draaien al groene energie, maar nog niet allemaal op volle capaciteit. De reden hiervoor is dat we langzaam overschakelen naar volledige productie. Om een testperiode succesvol af te ronden moet een turbine tien dagen aaneengesloten draaien zonder storingen. Omdat het de afgelopen periode weinig heeft gewaaid, is het nog niet gelukt om alle turbines succesvol te testen.

We krijgen af en toe vragen van mensen die de windmolens stil zien staan, terwijl het wel waait. Dat kan te maken hebben met het slagschaduwsysteem. Vattenfall stuurt de windmolens met een computersysteem zo aan dat kantoorramen van bestaande bedrijven (aanwezig ten tijde van het vaststellen van het bestemmingsplan voor het windpark in 2017) beschermd worden tijdens werktijden. Ook hierdoor kan het testen langer duren, maar dat hebben we er graag voor over.


Foto-impressie opening Moerdijk

Op donderdag 24 maart is Windpark Industrieterrein Moerdijk officieel geopend. De opening werd verricht door Ruben Lindenburg, bouwdirecteur...

Windpark Industrieterrein Moerdijk geopend

Vattenfall heeft samen met de gemeente Moerdijk Windpark Industrieterrein Moerdijk geopend. De afgelopen drie jaar bouwde het energiebedrijf...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.