Nieuws

Windmolens leveren al volop groene stroom

Windpark Moerdijk

Windpark Industrieterrein Moerdijk is bijna operationeel. Op dit moment worden drie van de zeven windmolens getest. De overige vier windmolens starten volgen binnenkort. We verwachten de tests eind dit jaar af te ronden. 

Intussen leveren de windmolens op het industrieterrein van Moerdijk al volop stroom. Deze groene elektriciteit wordt vervolgens aan het landelijke energienet toegevoegd. Afgelopen vrijdag (22 oktober) leverden de windmolens al 323.000 kWh stroom op. Ter vergelijking: zoveel energie verbruiken ongeveer 100 Nederlandse huishoudens gemiddeld op jaarbasis.    

Zie je de windmolens af en toe stilstaan? Dat kan. De reden hiervoor is dat we in de testperiode langzaam overschakelen naar volledige productie. Ook staan de windmolens af en toe stil door het slagschaduwsysteem. Vattenfall stuurt de windmolens zo aan dat kantoorramen van bedrijven (aanwezig tijdens het vaststellen van het bestemmingsplan voor het windpark in 2017) beschermd worden tijdens werktijden. Windpark Industrieterrein Moerdijk wordt in het voorjaar van 2022 officieel geopend. 


Foto-impressie opening Moerdijk

Op donderdag 24 maart is Windpark Industrieterrein Moerdijk officieel geopend. De opening werd verricht door Ruben Lindenburg, bouwdirecteur...

Windpark Industrieterrein Moerdijk geopend

Vattenfall heeft samen met de gemeente Moerdijk Windpark Industrieterrein Moerdijk geopend. De afgelopen drie jaar bouwde het energiebedrijf...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.