Nieuws

Podcast: hoe vervang je een schroefje bovenin een windmolen?

In deze podcast bezoekt Rolien Magendans één van Vattenfalls windparken en leert ze hoe een schroefje bovenin een turbine wordt vervangen. “Op grote hoogte draait het uiteraard allemaal om veiligheid”, vertelt Vattenfall-onderhoudsmanager Marcel Gorter. 

De monteurs zijn getraind, volgen strenge procedures en dragen een harnas als ze hun werkzaamheden op 120 meter boven het maaiveld uitvoeren. Dat geldt ook voor het onderhoud van onze windmolens in Middelharnis/Moerdijk. Bij gevaar kunnen ze in 2 minuten weer veilig met beide benen op de grond staan. Het vervangen van het schroefje duurt ietsje langer, maar zeker niet héél lang: 1,5 tot 2 uur.

Beluister de podcast hier. De cijfers die in deze podcast genoemd worden gaan over Windpark Wieringermeer. 


Foto-impressie opening Moerdijk

Op donderdag 24 maart is Windpark Industrieterrein Moerdijk officieel geopend. De opening werd verricht door Ruben Lindenburg, bouwdirecteur...

Windpark Industrieterrein Moerdijk geopend

Vattenfall heeft samen met de gemeente Moerdijk Windpark Industrieterrein Moerdijk geopend. De afgelopen drie jaar bouwde het energiebedrijf...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.