Nieuws

Kennismaken met Herre van der Meulen

Nu de windmolens van Windpark Industrieterrein Moerdijk al volop draaien, komt ook het team Operations en Maintenance (O&M) van Vattenfall in beeld. Zij zorgen ervoor dat de windmolens de komende jaren in goede staat blijven. Eén van hen is Herre van der Meulen. Wat doet Herre allemaal en hoe ziet zijn werkdag eruit? 

Je bent elektrisch verantwoordelijk voor alle windmolens. Vertel!

“Dat klopt. Eigenlijk moet ik ervoor zorgen dat alle elektrische installaties, van de windmolens en de netaansluiting, up to date blijven. Bij een windpark dat zo’n 20 tot 25 jaar staat, is dat wel belangrijk. Voor de windmolens, batterijen en zonnepanelen van Energiepark Haringvliet Zuid is er bijvoorbeeld een onderstation gebouwd waar een kabel van de netbeheerder naartoe loopt. Voor die 50.000 volt kabel en het onderstation ben ik verantwoordelijk. Het onderstation zet dit om naar 33.000 volt en vanuit daar loopt er een kabel naar de windmolens.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Elke dag is anders. Bij Windpark Industrieterrein Moerdijk zorg ik dat ik regelmatig langskom. Ter plekke controleer ik de installatie, check ik hoe het in elkaar zit en of ik rare dingen hoor of ruik. Kortom: je kijkt goed hoe de installatie ervoor staat! Op afstand kan ik wel het één en ander controleren in het systeem, maar eigenlijk moet ik er wel regelmatig langsgaan. Daarnaast zorg ik ervoor dat er op tijd onderhoud wordt uitgevoerd aan de installatie. Gemiddeld breng ik eens per maand een bezoek aan Windpark Industrieterrein Moerdijk.” 

Vanaf wanneer ben jij bij dit project betrokken?

“Het liefst haak ik in zo’n vroeg mogelijk stadium aan. Ik wil graag weten wat er allemaal aankomt. Gelukkig heb ik een collega, Oswin Visser, die dusdanig veel van engineering en ontwerpen weet. Dus als hij zegt: dit zit goed in elkaar, weet ik dat ik hem blindelings kan vertrouwen.”

Waar krijg jij energie van?

“Het mooie aan mijn werk is dat ik met veel verschillende mensen te maken krijg. Dat maakt dat ik een hoop verschillende mensen leer kennen. Samen overleg je hoe je bepaalde dingen gaat oplossen. Maar ook het contact met andere bedrijven vind ik leuk.”


Foto-impressie opening Moerdijk

Op donderdag 24 maart is Windpark Industrieterrein Moerdijk officieel geopend. De opening werd verricht door Ruben Lindenburg, bouwdirecteur...

Windpark Industrieterrein Moerdijk geopend

Vattenfall heeft samen met de gemeente Moerdijk Windpark Industrieterrein Moerdijk geopend. De afgelopen drie jaar bouwde het energiebedrijf...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.