Nieuws

Veelgestelde vragen over slagschaduw en ijsvorming

Slagschaduw is bewegende schaduw door een draaiende windmolen; dit wordt veroorzaakt wanneer de zon schijnt. Bij felle zon kan een windmolen slagschaduw veroorzaken op omliggende gebouwen. Vattenfall heeft hier afspraken over gemaakt met de omgeving. Daarnaast kan er in deze wintermaanden sprake zijn van ijsvorming op de windmolens. Vattenfall probeert in de mogelijke winterse momenten de overlast van ijsval tot een minimum te beperken. Alle informatie over slagschaduw en afvallend ijs lees je op de veelgestelde vragen-pagina.


Foto-impressie opening Moerdijk

Op donderdag 24 maart is Windpark Industrieterrein Moerdijk officieel geopend. De opening werd verricht door Ruben Lindenburg, bouwdirecteur...

Windpark Industrieterrein Moerdijk geopend

Vattenfall heeft samen met de gemeente Moerdijk Windpark Industrieterrein Moerdijk geopend. De afgelopen drie jaar bouwde het energiebedrijf...Volg Vattenfall

Over Vattenfall

In Nederland was Vattenfall tot 2019 actief als Nuon. Voortaan gaan we verder onder een nieuwe naam: Vattenfall. We produceren en leveren elektriciteit, warmte, koude en gas en bieden klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie willen we fossielvrij leven mogelijk maken. Daarom investeren we fors in wind- en zonne-energie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.